Mettes glassmaling

Salgsutstilling i Stardalen våren 2009.

For vel 6 år siden var jeg så heldig å få en liten glassbrennerovn, av moren til en venninne av meg. Takk Edith!  Da hadde jeg vært på på et grunnkurs i glassmaling hos en annen venninne....takk til deg!
Så nå ble jeg selvfølgelig i fyr og flamme!  Jeg malte og malte....og malte....og brant i vei.  Like spennende var det hver gang jeg åpnet lokket, for å se på resultatet.  Stor var selvfølgelig skuffelsen, da det bare lå noe "smeltet moderne kunst" i bunn av ovnen!  Alle mine lysestaker, vaser og alt annet, MED alt det arbeidet bak, bare lå der og liksom så utfordrene på meg!  Da skulle det jammen litt til å få opp entusiasmen, til å fortsette.  Men jeg solgte jevnt og trutt....så da så.  Den største utfordringen har vel vært bestilling på 24 glasser, 6 av hver, pluss en bolle, til en bryllupspresang.  Jeg jobbet vel og lenge med disse.  Først skal man jo finne et design som kunden liker.  I dette tilfelle var det jo en stor presang,og til et bryllup, så det var ekstra viktig.  Vanligvis brenner jeg 2 til 3 ganger, avhengig av hvor mye som skal på glassene.  I dette tilfelle måtte jeg ha de i ovnen 3 ganger.  Og ovnen min tok 8 glass i slengen, det blir 12 brenninger!  Så jeg kom i gang med malingen og hadde brent en omgang, altså 4 brenninger.  Sent en kveld skulle jeg ned med en ny ladning i ovnen.....og snublet....og knuste alle glassene! 🤒Ja, jeg ble nesten syk....sinnsyk!  Men jeg overlevde, og satt i gang  igjen.  Vidre gikk det ganske bra......og det var godt.  Jeg skulle levere lørdag morgen, hos frisøren, der kunden var.  Fredag sent ettermiddag var de siste glassene, likørglassene  ferdige....ovnen var kald...jeg tok av lokket....og hva skuer mine blå øyne......6 likørglass?.....nei, en vakker glassklump!!!!!!!  Det var ikke tid for tårer eller 😠miner......bare ta på 🙂, og sette i gang igjen.  Å male 6 likørglass, som skal brennes 3 ganger, på så kort tid, er egentelig umulig.  Men jeg kortet inn, ved å legge på mer på glassene, og brenne en gang mindre, så det gikk!  Kunden skulle forlate salongen kl. 12.00, jeg tok glassene ut av ovnen 11.30, glovarme, viftet de kalde, og pakket alle glassene pent inn.  Leverte til kunden, 1 min. før 12.00...ganske  !
Ja, ja, jeg lærte en del av det, kan man si.  Å male på bestilling er utfordrene, så neste gang det ble aktuelt; god tid.......er nøkkelen!!!!
Etter hvert fikk jeg en større ovn, også ved en "tilfeldighet", og har malt masse.  Har vært på mange salgsutstillinger og har hatt en del glass/malerier plassert, over en lengere periode, forskjellige steder.
Selger også en del direkte fra huset der jeg bor.  Og nå har jeg tenkt å selge via hjemmesiden min her.
Så velkommen til å ta en titt........
etter hvert kommer jeg tilbake til hvordan du kan bestille og kjøpe.

Så klikk på underlinken, glasskavalkade...og ta en kikk